A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) bejelentette, hogy az uniós forrású kamatmentes beruházási hitelre már lehet pályázni. A kkv-k számára kínált hitelprogram lehetővé teszi, hogy a magyar vállalkozások legfeljebb 100 millió forintig juthassanak finanszírozáshoz. A program célja a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása, különösen a hátrányos helyzetű régiókban.

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

A GINOP Plusz program részeként létrejött KKV Technológia Plusz Hitelprogram 155,54 milliárd forintos keretösszeggel rendelkezik, és az év végéig igényelhető az MFB Pont Plusz hálózatán keresztül. Az MBH Bank és a Gránit Bank 156 fiókjában elérhető a program, amely különösen a legalább öt főt foglalkoztató magyar vállalkozásokra fókuszál.

Célcsoport és feltételek

A hitelprogram elsősorban a Budapesten kívüli vállalkozásokat célozza meg, és kétharmada a négy legkedvezőtlenebb helyzetű régió, a Dél-Alföld, a Dél-Dunántúl, az Észak-Alföld, illetve Észak-Magyarország vállalkozásait támogatja. A hitel összege legalább 10 millió, legfeljebb 100 millió forint lehet, és 6-18 hónapos rendelkezésre tartási idővel vehető igénybe. Emellett a vállalkozásokat nem terheli sem kezelési költség, sem tartási jutalék, sem előtörlesztési díj.

Felhasználási lehetőségek

A hitel többféle célra is felhasználható, beleértve új tárgyi eszközök, elektromos járművek, ICT (információs és kommunikációs) technológiai eszközök beszerzését, napelem telepítését, valamint képzéseket és tanácsadást. Ezzel a program jelentős mértékben hozzájárulhat a magyar kkv-k fejlődéséhez és versenyképességéhez, különösen a vidéki régiókban.

Az igényléshez szükséges további információk a www.palyazat.gov.hu és a www.mfb.hu oldalon érhetők el.